A co radnice, už je otevřeno?

| Blog | Nezařazené

Více jak před rokem jsme na Vysoké škole ekonomické v Praze organizovali setkání nejrůznějších aktivistů, místních politiků, nevládních organizací, prostě všech těch, kteří sdíleli názor, že politiku je nutné měnit zdola, že stojí za to se angažovat v místní politice a že to, co náš štve, nikdo za nás nezmění. Konference se jmenovala Otvírejme radnice a neoficiálním podtitulem bylo: „jak se dostat na radnice a jak to nezvorat“. Tehdy, necelých deset měsíců před komunálními volbami, šlo zejména o výměnu zkušeností, povzbuzení, rady odborníků, výměnu názorů a pohledů jak pokračovat.

Bylo to příjemné, osvěžující (i schopností nadhledu a humorem) jak na konferenci tak na „pokonferenčním“ jednání. A nyní, již příští sobotu, na tuto akci navážeme akcí Otvírejme radnice II (seriály jsou sice u nás oblíbené, ale bez obav, nepočítáme s desítkami dílů „radnic“). První zkušenosti, první zklamání (a vorání), snad i první úspěchy.

Takže čekají nás tři panely:
1. Začínáme, otevíráme
Pár měsíců po volbách – co znamená místní politika, politická gramotnost a jak to souvisí s otevíráním?
2. Jak otvírat, aby nás nezavřeli
Otevírání radnice jako adrenalinová záležitost – na co a na koho si dát pozor? Jaká jsou pravidla a jaké hranice? Co ohrožuje a co hrozí tomu, kdo otevírá?
3. Jak otvírat, když nemáme klíče
Různé druhy klíčů k otevírání radnice – které si vybrat, jak s nimi zacházet a jak se o ně dělit (když je nevlastníme jen my).

Podrobněji i s proklikem na on-line registraci:
http://kpol.vse.cz/otvirejme_radnice_2-2/
(Při registraci nezapomeňte na pokonferenční hospůdku)

Zvou Vás organizátoři: katedra politologie VŠE v Praze, Oživení, Fond Otakara Motejla, Transparency International , ČR