Organizace v programu Stronger Roots oslovují příznivce crowdfundingem

| Aktuality | Stronger Roots

Program Stronger Roots se letos (kromě jiných) zaměří na téma crowdfundingových kampaní jako na způsob jak získat nejen peníze, ale především nové podporovatele a příznivce. Vlastní crowdfundingovou kampaň v letošním roce uspořádá 26 ze 35 organizací z Česka, Slovenska a Maďarska, které již dříve získaly dvouletou podporu tohoto programu. A pokud budou úspěšné a podaří se jim v kampani sehnat cílovou částku, Nadace OSF jejich získané prostředky zdvojnásobí (až do výše 5000 Euro). 

Mezi prvními organizacemi, které se pustily do crowdfundingu v Česku, je Centrum paliativní péče. A rovnou zabodovalo velkým úspěchem – během prvních několika dnů získalo potřebnou částku na výrobu a rozšíření konverzační karetní hry Řekni mi, která pomáhá lidem otevírat důležité životní otázky a přání na konci života. Hru můžete podpořit i nadále – čím více peněz se vybere, tím více bude Centrum paliativní péče moci rozšířit hru i do pečovatelských domovů a dalších zařízení po celém Česku.

Podpořit již nyní v květnu můžete i další dvě kampaně na platformě Darujme.cz. Agentura pro rozvoj Broumovska se zde snaží získat peníze na to, aby mohla upravit a oživit plácek u řeky Stěnavy v Broumově. Má zde tak vzniknout příjemné místo, kde se budou moci potkávat sousedé, rodiny i přátelé a trávit spolu více volného času. 

Hnutí Brontosaurus se pak zaměřilo na Břeclav. Zde plánuje za podpory svých příznivců vykoupit část pozemků ležících ladem a vytvořit z nich Lužní park Krče, který se stane domovem pro řadu rostlin a živočichů a prostorem, kde budou moci lidé v přírodě odpočívat.

Dalších pět českých organizací spustí své kampaně s podporou programu Stronger Roots Nadace OSF v létě a na podzim tohoto roku. Všem držíme palce!