S komunitou v zádech: Tržiště inspirace, inovací a know-how

| Aktuality | Stronger Roots

Ve dvou se to lépe táhne –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ale co takhle v deseti či ve dvaceti? Den S komunitou v zádech, který se uskutečnil ve čtvrtek 23. května 2024 v Komunitním prostoru Smíchov, přilákal na sedm desítek účastnic a účastníků ze všech koutů Česka. V unikátním multifunkčním prostoru původního evangelického kostela se po celý den střídaly workshopy a diskusní panely s předními osobnostmi z byznysu i organizací občanské společnosti, které zúčastněné provedly zákulisím budování komunit a předaly jim řadu praktických rad a tipů.

Když se setkáme s lidmi, kteří sdílejí naše nadšení a přesvědčení, cítíme pochopení a oporu. To je klíčové v okamžicích, kdy čelíme výzvám a nejistotám. Komunita spojuje lidi se stejnými hodnotami, zájmy i vizemi. Poskytuje nám prostor, kde se můžeme učit od ostatních, vyměňovat si zkušenosti, dovednosti i znalosti, a posouvat se tak dál.

Ve čtvrtek 23. května zavítalo do Komunitního prostoru Smíchov na sedm desítek lidí z organizací občanské společnosti, byznysu i státní správy, aby se zúčastnili dne S komunitou v zádech pořádaný týmem expertek a expertů na budování komunit z programu Stronger Roots. 

O své zkušenosti se s účastnicemi a účastníky podělila Michaela Lebeda, manažerka prezidentské kampaně Petra Pavla, Vít Horky, zakladatel a investor z Czech Founders, Jan Mašek, spoluzakladatel Red Button, Barbora Pšenicová z Nevypusť duši a mnoho dalších

Akci S komunitou v zádech pořádala Nadace OSF v programu Stronger Roots, ve kterém podporujeme organizace občanské společnosti v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, aby zapojovaly lidi kolem sebe a vytvářely si široké komunity příznivců, dárců, dobrovolníků a partnerů. Díky nim se stávají odolnějšími a zároveň mohou efektivněji přispívat k řešení společenských problémů. Program Stronger Roots financuje Evropská unie. 

Fotografie: Ondřej Besperát
7118_Stronger_Roots_paticka_SoMe_20242 (1)