Seminář k tématu PR a komunikace

| Aktuality | Dejme (že)nám šanci | Vše

Nadace Open Society Fund Praha
Vás srdečně zve na
seminář k tématu PR a komunikace
15. prosince 2017, 10:00 – 16:00
Hotel Prokopka, Prokopova 197/9, Praha 3 Žižkov

10:15 – 10:30 Registrace

10:30 – 13:00 Úvod do oblasti komunikace
Co vše spadá pod oblast public relations; Jak začít; Jak napsat tiskovou zprávu; Kdy pořádat tiskovou konferenci; Jak oslovit novináře a z kterých médií; Jak komunikovat na sociálních sítích; Jaké jsou další možnosti komunikace projektu; Co dělat, co nedělat a proč.

Něco navíc a ve stručnosti – žhavá témata marketingu:
– Content marketing – co to je, proč a jak ho dělat a co přijde po něm.
– Krizová komunikace – upřímnost nade vše?

13:15 – 14:30 Workshop – praktická část
Účastníci se rozdělí do několika skupin, které dostanou za úkol zpracovat některé ze zadání:
napsat krátkou tiskovou zprávu k danému tématu; vytvořit stránku na Facebooku a k ní strategii komunikace; vytvořit strukturu a seznam médií k dané kampani; případně jiný úkol podle dohody na místě.
Workshop probíhá za stálé konzultace s lektorkami.

14:45 – 16:30 Vyhodnocení praktické části + diskuze
Společně si představíme zpracování od jednotlivých skupin a vzájemně prodiskutujeme, co se povedlo, na jaké problémy jste při zpracovávání narazili, co potřebujete z teorie doplnit atd.

Seminářem bude provázet Lucie Šplíchalová a Lucie Klabanová.

Lucie Šplíchalová – PR manažerka se zkušenostmi z neziskového sektoru i byznysové komunikace, vystudovala FHS a FSV – Mediální studia na UK. V oblasti komunikace se pohybuje od roku 2008. Mezi její klienty patří např. Post Bellum, The Tap Tap, Nadace Vodafone, Sipral, Iceland, AirJobs či Vetamix.

Lucie Klabanová – Senior copywriter (redaktor), hlava komunikačních a kreativních strategií. V oblasti PR od roku 2008. Kampaně zajišťovala například pro Skřivánka, Somfy, Sipral a GP Batteries a mezitím organizovala přednášky vesmírného architekta Ondřeje Douleho či výstavu britského architekta Davida Nixona, který s Janem Kaplickým spoluzakládal Future Systems.

Účast na semináři je bezplatná a kapacita je omezena na 12 lidí. Prosíme, potvrďte svou účast do 13.12. formou registračního formuláře, jehož odkaz naleznete zde.

S případnými otázkami se neváhejte obrátit na Evu Železnou, Nadace Open Society Fund Praha: eva.zelezna@osf.cz , tel: +420 226 227 710.