První síťovací setkání Advokačního fóra je tady

| Aktuality | Nezařazené

Věnujete se advokačním aktivitám? Zajímá vás návrh na regulaci lobbingu, který schválila vláda, a chcete o něm mluvit s odborníky? Dovolujeme si vás pozvat na první síťovací setkání Advokačního fóra Nadace OSF.

V rámci programu Active Citizens Fund realizujeme dva vlastní projekty. Jedním z nich je Posílení organizací v advokační práci – získání potřebných dovedností z oblasti advokační práce a lobbingu. Jen tak bude občanská společnost schopna prosazovat a hájit veřejný zájem. Je nutné vědět, jak funguje státní správa, parlament nebo obce. Je třeba plánovat, jak na ně působit. Mnohé neziskové organizace ještě know-how, jak efektivně prosazovat veřejný zájem, nemají, přestože v ČR již tyto metody existují.

V rámci tohoto projektu organizujeme 2. října 2019 v Praze první setkání Advokačního fóra. Jeho první část setkání budeme věnovat aktuálnímu tématu návrhu regulace lobbingu. S Jiřím Kaprasem z ministerstva spravedlnosti a Josefem Karlickým z Rekonstrukce státu budete mít možnost diskutovat, jak by aktuální návrh ovlivnil práci nevládních organizací.
V druhé části bychom rádi debatovali možná témata pro sérii následujících setkání.

Registrujte se do 24. září: https://1url.cz/gMbGR
Kdy: 2. října od 9.30 hodin – 11.30 hodin
Kde: Impact Hub Praha – Drtinova 10

Počet míst je omezen.

Hosté:
Jiří Kapras, Ministerstvo spravedlnosti
Josef Karlický, Rekonstrukce státu

V případě dotazů neváhejte kontaktovat Štěpána Drahokoupila: stepan.drahokoupil@osf.cz.