Advokační fórum Nadace OSF je hrdým partnerem letošního ročníku Školy občanské iniciativy

| Aktuality | Advokační práce

Škola občanské iniciativy je projektem, který posiluje schopnost lidí měnit věci ve svém okolí k lepšímu. Je určena pro pracovníky/ce z nevládních organizací i neformálních iniciativ, dobrovolníky/ce, ale i pro ty, kteří o zapojení do občanské iniciativy teprve uvažují. Akci pořádá Hnutí DUHA ve spolupráci s Advokačním fórem Nadace OSF. Uskuteční se 22.-28. srpna 2022 v Dalově u Šternberku.

Máte nějaká témata, kterým se věnujete a chcete v nich dosahovat systémových změn? Přemýšlíte, jak efektivně přesvědčovat politiky a političky? Chcete vědět, jak úspěšně do společenských témat vtahovat veřejnost? Pracujete s médii a chcete, aby se o vás a vaší práci vědělo? Rádi byste se dozvěděli, jak na vaši práci sehnat finanční prostředky? To všechno a mnoho dalšího se dozvíte na Škole občanské iniciativy.

Celý týden bude kombinací přednášek, workshopů a debat. Podstatnou složkou práce bude vytváření modelových plánů občanských advokačních kampaní, simulace práce s médii, fundraisingové nácviky apod. Jinými slovy, neočekávejte dlouhé a nudné teoretické přednášky, celý týden bude hodně praktický. A v neposlední řadě je pro Školu občanské iniciativy typický velký prostor pro neformální debaty s inspirativními hosty*kami i sdílení zkušeností mezi účastníky a účastnicemi.

Poplatek za účast na Škole občanské iniciativy činí 2.000,-. Tato částka je symbolická, zahrnuje ubytování, plnou penzi i program na celých 7 dnů. Většinu nákladů nesou organizátoři a její symbolická výše je možná i díky podpoře Nadace VIA.

 

 

Fotokredit: Facebook Hnutí Duha, 2017