Už 5 let rozvíjíme advokační práci v Česku

| Aktuality | Advokační práce

Tým Advokačního fóra letos slaví 5. narozeniny. Od svého vzniku významně rozvíjí advokační činnost v Česku, prosazuje systémové změny, upozorňuje na šedá místa a vytváří prostor pro dialog a akci. Úspěchy i budoucnost advokační práce jsme oslavili v kruhu našich spolupracujících organizací, partnerů a přátel.

2 877 hodin konzultací pro 109 organizací a iniciativ. To je jen zlomek práce týmu expertek a a expertů z Advokačního fóra Nadace OSF. Za uplynulých 5 let jsme v Česku vytvořili pevnou základnu pro advokační práci, podpořili jsme nespočet změn na lokální i celostátní úrovni, které zlepšují kvalitu života nás všech. Odborné know-how, dovednosti i dobrou praxi jsme předali iniciativám i aktivním občankám a občanům nejen z Česka na advokačních workshopech i prostřednictvím našich publikací. 

Mám velkou radost z toho, jak se Advokační fórum umí naladit na všechny ty rozmanité organizace, je to jejich superschopnost. Být nablízku ve chvíli, kdy to organizace nejvíce potřebují, vzdálit se, když je nepotřebují. Zároveň jim říct – ještě tam a znovu tam, nevadí, že jednou řekli ne. To mě osobně inspiruje a posouvá dál. 

– Kateřina Kotasová, Abakus – Nadační fond zakladatelů Avastu

Chci moc poděkovat všem, kteří se snaží o to, aby se něco zlepšilo a posunulo. Děkuji vám za tu odvahu a zároveň vytrvalost, bez které to nejde. Změny se málokdy stanou rychle. Přeji vám, abyste nacházeli dobré parťáky a spolupracovníky, protože málokdo může něčím hnout bez dobrých podporovatelů a pomocníků – ať už jde o donory, kolegyně a kolegy z týmů nebo partnery ve státní správě a na straně političek a politiků.

– Klára Šimáčková Laurenčíková, zmocněnkyně pro lidská práva

Fotografie: Anna Šolcová