Odstartovali jsme další běh programu Stronger Roots

| Aktuality | Stronger Roots

Nastartovali jsme spolupráci s 19 organizacemi, které nově získaly podporu v programu Stronger Roots. V následujících 18 měsících spolu s námi budou díky intenzivním konzultacím, mentoringu a workshopům budovat komunity příznivců a posilovat značku. 

Druhý běh programu Stronger Roots jsme úspěšně zahájili úvodním setkáním, které se uskutečnilo 9. října v Impact Hubu na pražském Smíchově. Na 30 účastnic a účastníků z 19 organizací jsme seznámili s procesními i finančními pravidly programu. Své zkušenosti s námi sdíleli David Murphy z Velvyslanectví Velké Británie i absolventky prvního běhu programu Marcela Janíčková z Oživení a Lenka Kadeřábková z INEX-SDA. 

„Program Stronger Roots stojí na partnerství. Když zjistíte, že něco ve vaší činnosti nefunguje, obraťte se na nás. Spolu najdeme řešení – co dělat, abyste svého cíle dosáhli. Budování komunity je z definice o hledání a zkoušení cest. Nebojte se proto prozkoumávat nové cesty i za cenu toho, že odbočíte špatně. Společně pro vaši organizaci najdeme tu nejlepší cestu.“

– Marie Peřinová, programová ředitelka

Jedním z cílů programu Stronger Roots je posílení vztahů s příznivci a vytvoření komunity, která pomůže organizacím naplňovat jejich poslání. „Budování komunity je složitý a dlouhý proces. Stojí na spolupráci a společném cíli. Nejde jen o to, abychom my něco změnili, ale aby společnost něco změnila,“ říká David Murphy. „Musíme naslouchat našim příznivcům, ti jsou naší hnací silou. Sledují nás, postupně se zapojují, a nakonec se sami angažují a vytváří aktivity. K tomu ale potřebujeme ty správné nástroje.“

Právě s výběrem správných nástrojů, které jsou nepostradatelné pro efektivní komunikaci a fundraising, zapojeným organizacím pomohou expertky a experti v rámci odborných konzultací a mentoringu. „Mentorky a mentoři jsou pro organizace oporou. Společně nastaví cíle i metody jejich vyhodnocení. Konzultující pak podle individuálních potřeb pomohou s dílčími tématy –⁠ ať už půjde o sociální sítě, CRM systémy nebo advokační práci,“ dodává Marie Peřinová. 

Partnerský přístup týmu Stronger Roots je jedinečný. Díky jejich otevřenosti k našemu zkoušení, kudy do toho, jsme nakonec probudili naši spící komunitu příznivců, uspořádali úspěšnou crowdfundingovou kampaň a více aktivovali lidi kolem sebe sdílením osobních příběhů dobrovolníků,“ líčí svou zkušenost s programem Lenka Kadeřábková, ředitelka INEX-SDA.

Foto: Ondřej Besperát
Program Stronger Roots financuje Evropská unie. Za názory vyjádřené v tomto článku odpovídají výlučně autoři, článek nutně nereprezentuje názory Evropské unie. Za využití informací nenese ani Evropská unie, ani dárce grantu odpovědnost.