Jak se nám dařilo v roce 2021

| Nezařazené

Třicet let Nadace OSF rozvíjí českou občanskou společnost, otevírá opomíjená témata a vytváří prostor pro dialog. Věříme, že klíčem ke vzájemnému porozumění je osvěta, proto spolupracujeme s organizacemi i aktivními jedinci se širokým záběrem – společně pomáháme dětem a jejich rodičům na cestě ke vzdělání, podílíme se na ozdravování krajiny, zasazujeme se o transparentnost veřejné správy, podporujeme občanský aktivismus a zvyšujeme mediální gramotnost. Naším hlavním kritériem není téma, ale dopad, pozitivní změna a její udržitelnost. Mrkněte, jak se nám to dařilo v roce 2021.

Demokracie není samozřejmostí. Proto se staráme o to, aby měla silnou a stabilní oporu v uvědomělé občanské společnosti a zodpovědném státu. Učíme zástupce občanského sektoru, jak kolem sebe budovat komunity. Soustředíme se na slepá místa ve společnosti, která nikdo jiný nepodporuje. Budujeme silnější a aktivnější regiony. Mediálním vzděláváním v knihovnách pomáháme rozvíjet kritické myšlení. Kultivujeme českou mediální scénu. Rozvíjíme včasnou péči v ČR. Pracujeme na digitální transformaci veřejné správy. Pomáháme plánovat kampaně, které zásadně mění legislativu v Česku. 

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2021

Rok 2021 v číslech

„30 let v životě každého z nás je to dlouhá doba. Za tuhle dobu udělala Nadace OSF pro rozvoj otevřené společnosti, demokracie a svobody v České republice ohromný kus neviditelné práce, který možná nikdy plně nedoceníme. Přeji Nadaci, aby nikdy neuhnula z cesty. Aby zůstala věrná svým hodnotám a vytvořila kolem sebe početnou a silnou komunitu lidí, na něž se může spolehnout. Komunitu, která půjde s ní v dobách radostných i těžkých. Přeji jí skvělý a různorodý tým složený z chytrých a schopných profíků. A v neposlední řadě bych jí přál, aby se pořád blížila k naplnění své vize a rozvíjela silnou demokracii v Česku.“

Robert Basch, výkonný ředitel Nadace OSF, který v polovině roku 2022 předal vedení Nadace Martině Břeňové

Bez vás bychom to nedali. Děkujeme všem, kdo nás v minulém roce podporovali a spolupracovali s námi. Úspěchy slavíme i díky vám.