Novinářská cena: Nominujte nejlepší novinářské počiny roku 2023!

| Aktuality | Novinářská cena

Nadace OSF vyhlašuje 14. ročník soutěže Novinářská cena. Až do 1. února 2024 mohou autorky, autoři nebo veřejnost nominovat příspěvky, které v roce 2023 hýbaly českou společností – v tištěných, elektronických, regionálních i celostátních médiích.

Kvalitní a nezávislá média ve společnosti plní funkci hlídacího psa, střeží demokratické hodnoty, apelují na zodpovědnost zvolených političek a politiků vůči občanům, odhalují nekalosti, upozorňují na opomíjená témata i šedá místa v systému. Nominujte příspěvky, které vás v roce 2023 nejvíce oslovily – ať už v tištěných, elektronických, regionálních či celostátních médiích.   

Autoři a autorky mohou být v každé kategorii zastoupeni nanejvýše třemi příspěvky. Sejde-li se více nominací, vyzveme je, aby vybrali pouze tři příspěvky, které bude posuzovat porota. Nově můžete nominovat příspěvky v kategorii Ekonomická žurnalistika. Pravidla soutěže najdete zde.

Novinářská cena je unikátní tím, že hodnotí konkrétní příspěvky, které autoři, autorky a redakce sami přihlašují do jednotlivých kategorií. Příspěvky následně hodnotí poroty, složené z respektovaných osobností veřejného života z České republiky i zahraničí, a poskytují tak novinářům a novinářkám zpětnou vazbu. Současně upozorňují veřejnost na novinářské počiny, které reflektují problematiku dnešní společnosti a slouží veřejnému zájmu.