Korzo Národní: Hrdinky občanské společnosti

| Pozvánky | Advokační práce

Už 17. listopadu na Korzu Národní společně oslavíme demokracii, svobodu a sílu občanské společnosti. Srdečně vás zveme na besedu o advokační práci s Magdalenou Tomáškovou z Péče bez překážek a Pavlínou Švigárovou a Lenkou Bernardovou z iniciativy Nechceme halu. Buďte u toho!

Jak změnit k lepšímu místo, kde žijeme? A můžeme hlavou prorazit zeď? Mezi námi jsou tisíce hrdinek a hrdinů, kteří našli odvahu postavit se mocnějším a silnějším, aby hájili zájmy nás všech. Advokační prací v praxi vás ve vzdělávací tramvaji na Korzu Národní provedou hrdinky úspěšných kampaní a připravované publikace Štěpána Drahokoupila a Petra Machálka Jak hlavou prorazit zeď, která vyjde s podporou Nadace Via.  

Stop výstavbě logistické haly

Občanky a občané z Rynholce a Vašírova díky referendu zastavili výstavbu logistické haly. S Pavlínou Švigárovou a Lenkou Bernardovou z iniciativy Nechceme halu nahlédnete do zákulisí kampaně i přípravy na referendum.  

KDY: 17. listopadu 2023 od 14.15 do 14.45

KDE: vzdělávací tramvaj Korza Národní, u Nové scény Národního divadla

 
Komunitní služba pro rodiny dětí s postižením

Magdalena Tomášková představí úspěchy organizace Péče bez překážek, která prosadila vznik chybějící odlehčovací služby v Praze. Díky tomu si rodiče dětí s postižením mohou odpočinout a nabrat potřebné síly.

KDY: 17. listopadu 2023 od 16.15 do 16.45

KDE: vzdělávací tramvaj Korza Národní, u Nové scény Národního divadla

 

Přijďte zjistit, jak každý a každá z nás může pečovat o demokracii – díky, že můžem! 

Celý program najdete na webu Korza Národní