Faunapark ve Frýdku-Místku ožívá díky Nadačnímu fondu Hyundai

Vytvořit příjemné a inspirativní místo pro aktivní odpočinek, vzdělávání, společenský a osobní rozvoj místních obyvatel, návštěvníků a turistů Frýdku-Místku. To je cílem Spolku pro Faunapark, který od roku 2013 znovuoživuje místo, kde v polovině 20. století stávala frýdeckomístecká ZOO.

Spolku, jehož členové vše dělají dobrovolnicky a bez nároku na odměnu, umožnila podpora Nadačního fondu Hyundai nejen zachránit a oživit Faunapark, vybudovat klubovnu, rozvinout komunitu, pořádat mnoho rozličných akci, ale hlavně zapojit širokou veřejnost svých aktivit.

„Těší nás, že si návštěvníci v parku zavzpomínají, odpočinou, naučí se něčemu novému a zapojí se do činnosti spolku. Velkou radost nám přináší děti, když se naučí správně třídit odpad, držet v ruce kladívko, či poznávat přírodu a mnoho dalšího.“ (Členové Spolku pro Faunapark)

Spolek pět let fungoval v hygienicky nevhodných provizorních podmínkách. Díky podpoře Nadačního fondu Hyundai mohl také přebudovat objekt bývalé vrátnice na klubovnu a vytvořit si tak důstojné zázemí. Přehled dalších podpořených projektů naleznete zde.